Visszatekintettünk a nyarunk legszebb eseményére!

Visszatekintettünk a nyarunk legszebb eseményére!

2016. szeptember 16-án újra belenéztünk a selfiekamerába, újra előkerültek a #valtsiranyt #ikefesztival hashtagek. Belaktuk a piros IKE buszt, és elindultunk Ajtonba, hogy kiértékeljük a III. Válts irányt! IKE Fesztivált. A 2016. augusztus 9-13. között Szovátán zajló Fesztivál sokunk szívügye. Ezért is kerültünk be a szervezői csoportba. És ha valami a szívügyünk, annak kiemelt figyelmet szentelünk. Így vagyunk ezzel mi is, a szervezői főstáb 30 tagja, valamint további 70 munkatárs.

A péntek délután rajtoló kiértékelőt baráti ölelésekkel, üdvözletekkel és egy nagy kancsó kávéval nyitottuk meg. Miután mindenki megtalálta a helyét az ajtoni Kicsiházban, előkerültek a jegyzetfüzetek, kimutatások, összegzések. Időrendi sorrendben haladtunk az átbeszélésre váró témákkal. Első körben az előszervezés során bennünk maradt szálkákról, megjegyzésekről, tapasztalatokról beszélgettünk. Az éjszakába nyúló elemzést sok tanulsággal, tapasztalattal zártuk.

Másnap sem tétlenkedtünk. Miután az őszi napsugarak előcsalogattak, folytattuk a megbeszélést, különösen figyelve a programfelelősök egyéni kiértékelésére. Nyíltan, őszintén beszéltünk pozitív és negatív tapasztalatainkról, hogy a jövőre nézve mindannyian tanulhassunk egymás hibáiból, mindannyian hasznosítani tudjuk azt, amiről úgy láttuk, hogy jól működött. Apró részletekbe menő megbeszélésünket csak egy ebédszünet erejéig szakítottuk meg, s a délutáni szieszta helyett inkább arra voltunk kíváncsiak, milyen számadatokat tartalmaz a Fesztivál számokban nevű dokumentum. És na ná, hogy ezt előttettek sem titkoljuk! Képzeljétek, a Fesztiválnak közel 2000 látogatója volt, és mintegy 800 állandó résztvevője! Nagyon hálásak vagyunk nektek, hogy hittetek a keresztyén ifjúsági fesztiválunkban, hogy ott voltatok, hogy élettel és élményekkel töltöttétek be a Patakmajor kemping minden zegét-zugát.

És végezetül – na, most figyeljetek – ilyenről is beszéltünk, hogy IV. (igen, jól olvassátok: ne-gye-dik) Válts irányt! IKE Fesztivál. Örültök? Reméljük igen, mert mi már most készülünk! Tele vagyunk újabbnál-újabb ötletekkel, megvalósításra váró tervekkel, készek vagyunk új kihívásokkal szembenézni. De ahhoz, hogy mindez 2018-ra megvalósuljon, rátok is szükségünk van. Számítunk rátok!

A viszontlátás reményével,

megannyi szervezőtársam nevében,

Tóth Izabella